Bansko English Bansko Russian Bansko French Bansko Deutch Bansko Espania Bansko Bulgaria Bansko Bulgaria property
Home of Bansko Property and apartments espania languageBulgarian language
Проект

Уважаеми Дами и господа:

Ние бихме искали да представим на Вашето внимание за обсъждане възможността за коопериране/съвместна работа при строителството и управлението на комплекса с апартаменти и имоти в град Банско.
    Ние ще Ви предоставим първоначалната кратка информация за проекта, който бихме желали да представим на Вашето внимание. Ние се надяваме, че Вие ще се заинтригувате и нашите идеи ще прераснат в ползотворно бизнес-сътрудничество. 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

   
Фирма, управляваща проекта: ИНТЕРНЕТ БЪЛГАРИЯ АД,
Адрес на управление: София, ул. “Милин камък” 60
Място на инвестицията: град Банско, България
Регистрация на фирмата в Съда:    
 № 1889/2000
Телефонен номер: +35929631059
Номер на факса:  + 35929631069
E-mail:   Lnd@internet-bg.net
БУЛСТАТ:   130207696
Данъчен номер:    1220112244
Вид на бизнеса:    1. Телекомуникационен оператор с национален лиценз; 2. Лицензиран ТУР-ОПЕРАТОР
Мениджър:   Г-н Лъчезар Динев
Персонал:    15 души

 КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА
   
Инвестиционният проект е “Проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на хотелски комплекс апартаменти и имоти с обща площ от 8000 кв.м., категория 4 звезди в Банско.”
    Хотелският комплекс  апартаменти и имоти ще бъде  построен върху регулиран парцел с площ 3000 кв.м., разположен в северозападната част на град Банско, на около 300 метра от река Глазне и в съседство на Хотел Рахов, на 300 метра от новата станция на кабинков лифт.
    Koмплексът е  проектиран от Архитектско студио “ПроАрх” ЕООД с архитекти: Арх. Петър Диков, арх. Даниел Вълканов и арх. Инга Данчева.
    Има архитектурен проект, одобрен от Главния архитект на град Банско и разрешително за строеж от Община Банско.
    Една строителна фирма ще осъществи проекта и ще извърши строителството на комплекса след спечелване на търг сред ограничен брой потенциални изпълнители. Етапите на строителството ще обхванат от 10 до 18 месеца.
    Хотелският комплекс апартаменти и имоти се състои от две крила в типичния за Банско стил. В първото крило са разположени ресторант със 130 места, таверна със 120 места, лоби-бар с 20 места, външно барбекю с 50 места, мултифункционална зала за 50 участници, конферентна зала, специализирана зала за обучение за деца и външна площадка за игра, компютърна зала и празни свободни пространства. Хотелът с апартаментски стаи ще разполага с високо-скоростна интернет-връзка, съгласно договор, подписан между Хотелски комплекс апартаменти и имоти и Интернет България АД – лицензиран телекомуникационен доставчик с национален лиценз. Ще има интернет-достъп от всяка стая. Това крило включва 7 апартамента и 18  боксониери.
    Във второто крило са разположени плувен басейн, плувен басейн за деца, фитнес-център, зала за масаж, сауна, тангентор, стаи за консултации и кабинети на балнеологични специалисти. В това крило има 1 апартамент и 24 стаи.
    Осигурени са стаи за инвалиди, цялата останала инфраструктура позволява нейното лесно използване от гости с недъзи.
   
3. ПАЗАР И ОЦЕНКА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
   
3.1. ПАЗАРНА СРЕДА

Пазарът за туристически услуги в този регион е изключително динамичен и се наблюдава голямо нарастване на интереса към него. Главният показател за това е увеличаването на цената на земята в областта на град Банско с повече от 100 % в сравнение със същото време миналата година. Друг показател е сравнително високата цена за настаняване за пренощуване, в сравнение със същия период на предходната година. 

3.2. ОЧАКВАНИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕС КЛИМАТА И ПАЗАРА НА ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ В ГРАД БАНСКО.

Очакванията за успешен туристически бизнес са базирани основно на три фактора:
- изграждането на новия главен път, свързващ Гърция и България през прохода Маказа, който ще направи Банско лесно и бързодостъпен за международните туристи.
- изграждането на магистралата София-Солун ще завърши през 2008 год. Нейното географско разположение в близост до столицата, само на 140 км. И на по-малко от 100 км. От Солун и Драма
- Реализацията на широко-мащабния проект за изграждането на съоръжения за зимни спортове – нови кабинкови лифтове и ски-писти и всички съпътстващи елементи на инфраструктурата.
- Превръщането на Банско в културен център и в място за традиционни културни събития.
Очакванията в кратък срок от 1-3 години са, че конкуренцията ще се увеличи от гледна тока на изграждането на нови сгради за настаняване. Въпреки това, капацитетът на свободните парцели в град Банско е почти изчерпан, което означава, че нормата на увеличаване на строителството на сгради за настаняване бавно ще намалява през следващите две до три години.
Очаква се голямо увеличение в търсенето на туристически услуги в град Банско, вземайки предвид основният фактор – пускането в експлоатация на нови кабинкови лифтове с капацитет 5000 пътника на час и на нови ски-писти в региона.

3.3 ГЛАВНИ КОНКУРЕНТИ

Основните конкуренти са разделени в три основни групи:
Първа група: двузвездни, тризвездни и четиризвездни хотели;
Втора група: фамилни/семейни хотели;
Трета група: хотели, които в момента са в процес на изграждане.
    Наши преки конкуренти ще бъдат хотелите от първа група. Те са около 15 на брой с общ леглови капацитет 1200 легла, средно по 80 легла във всеки хотел. Основният източник на информация е официално публикуваната в Интернет информация, както и тази в Справочника на Националната камара на собствениците на хотели и ресторанти.
    Втората група, тази на фамилните хотели, включва леглови капацитет от около 1000 легла, целевата група на тези хотели са основно клиенти с по-ниски изисквания относно обслужването и пакета от предлагани туристически услуги.
    Третата група са хотели, които или са в процес на строеж, или се проектират в момента, легловият капацитет, осигуряван от тях, се очаква да бъде минимум 2000 легла.
 
3.4 КОНКУРЕНТНИ ПРЕДИМСТВА НА ПРОЕКТА

Конкурентно предимство на настоящия проект е фактът, че ние възнамеряваме да предложим на нашите клиенти наскоро построен, модерен хотелски комплекс с апартаменти и имоти, покриващ най-новите европейски стандарти в областта на строителството, придавайки особено значение на културното и комплексното обслужване. Нашата фирма има изключителен опит в областта на обслужването на клиенти с различни интереси и нужди. Ние имаме маркетингов подход към различните целеви групи и източници на информация за осигуряване на пълна заетост на наличния леглови капацитет.
Предимствата, които ние имаме за реклама и промоция по Интернет, ще ни помогне да се утвърдим на този пазар.
Ценовите параметри на цените на предлагане на легла в хотели от категории “***” и “****” са в диапазона 50 лева - 190 български лева/стая за българи и съответно за чуждестранни туристи. Нашата главна целева група ще бъдат основно чуждестранните туристи. Ние възнамеряваме да поддържаме ценовото равнище, наложено от конкурентите и не да бъдем след конкурентно предимство по отношение на цената, а по-скоро да се опитаме да постигнем качествени параметри.
В нашия бизнес план ние разчитаме на добра организация на бизнеса с хотелските апартаменти и имоти, избора на персонал на базата на високи критетии и съвършено снабдяване с информация за целия информационен процес при обслужването на клиентите.
Нашето основно конкурентно предимство ще бъде, да осигуряваме голям пакет допълнителни услуги – спортно-възстановителен център, туристически услуги и връзка към Интернет е отделен информационен център към хотела.
Организиране на специални ваканции за семеен туризъм чрез осигуряването на подходящи условия за туристите с деца.
Всички тези елементи на обслужването на туристите или са били подценявани от нашите конкуренти досега, или те не са разполагали с необходимия капацитет и ноу-хау за реализацията на тази част на проекта.

4. ТЪРГОВСКА ПРОГРАМА

Хотелският комплекс апартаменти и имоти е разположен в град Банско и има уникалното предимство да оперира през цялата година – през периода от декември-април за тези, които обичат зимните спортове и през периода май-октомври за туризъм, ваканционни и възстановителни програми. Главната целева група за тези периоди ще бъдат чуждестранните туристи. Привлечени от това направление. През май и ноември наличните легла ще бъдат заети от участници в организирани конференции и семинари в хотелския комплекс. Целевата група са главно български туристи.
 Цената за крайния клиент ще бъде 44 евро/легло по време на зимния сезон и 36 евро/легло през летния сезон.
Ръководството на Интернет България ще се грижи за всички резервации на гостите. Ако планирате да използвате възможността за наемане.


Моля, свържете се с нас:

bansko no fee appartment bulgariabansko terrace appartment bulgaria bansko service appartment bulgariabansko woods appartment bulgaria bansko hotel appartment bulgariabansko archstone appartment bulgaria bansko manor appartment bulgariabansko find appartment bulgaria bansko renting appartment bulgariabansko appartment rental bulgaria bansko plaza appartment bulgariabansko self catering appartment bulgaria bansko post appartment bulgariabansko winter appartment bulgaria bansko springs appartment bulgariabansko valley appartment bulgaria bansko lakes appartment bulgariabansko new appartment bulgaria bansko www appartment bulgariabansko appartment rentals bulgaria bansko executive appartment bulgariabansko quest appartment bulgaria bansko appartment to let bulgariabansko senior appartment bulgaria bansko vacation appartment bulgariabansko short term appartment bulgaria bansko international appartment bulgariabansko university appartment bulgaria bansko villas appartment bulgariabansko commons appartment bulgaria bansko low income appartment bulgariabansko appartment raleigh bulgaria bansko forest appartment bulgariabansko appartment houses bulgaria bansko appartment rental bulgariabansko appartment rent bulgaria bansko appartment rentals bulgariabansko apartmens living bulgaria bansko appartment properties bulgariabansko apartmens accommodation bulgaria bansko apartmens villas bulgariabansko apartmens condos bulgaria bansko appartment renting bulgariabansko appartment condominiums bulgaria bansko 1 bedroom Maisonettes bulgariabansko 2 bedrooms Maisonettes bulgaria bansko 3 bedrooms Maisonettes bulgariabansko 4 bedrooms Maisonettes bulgaria bansko 2 floor Maisonettes bulgariabansko Maisonettes Maisonettes bulgaria
This is bansko weather forecastThe forecast of bansko for todayThe forecast of bansko for tomorrow